Як правильно зберігати мед, щоб продовжити його корисні властивості?


В першу чергу, треба обрати правильний посуд для зберігання:

Найкращим варіантом є скляний, глиняний або керамічний посуд, перед цим ретельно вимитий і висушений. Можна тримати мед в дерев'яних діжках, особливо якщо вони покриті зсередини воском. Але не вся деревина підходить для цього, наприклад, хвойним породам властиво виділяти смолу, яка негативно впливає на мед, а через дуб мед може потемніти. Найкращим вважається посуд  з липи.

З обережністю слід підійти до ємностей із пластику. Термін зберігання меду в них не повинен перевищувати один рік, після цього мед починає вступати в реакцію з шкідливими речовинами, що містяться в пластмасі. Заборонено зберігати мед в оцинкованої сталі, міді та інших металах. Не рекомендується навіть зачерпувати мед залізної ложкою, це може погано вплинути на його смакові якості.

Далі звертаємо увагу на місце зберігання меду: 

Мед не повинен потрапляти під прямі сонячні промені, особливо це стосується скляних банок. Температура зберігання не повинна перевищувати 20 градусів. Мед так само не любить високу вологість, тому що він вбирає краплі з повітря і розріджується.
Завдяки цим порадам ви можете насолоджуватися натуральним та якісним медом значно довше.